Zakonska skupina

Objavljeno Petek, 18 Januar 2013

druzina-in-zivljenje

ZAKONSKA SKUPINA v Vitanju »živi« od oktobra 2011. Sedem parov se enkrat mesečno srečuje in dela za odnose, za katere je vredno živeti. Tako pravimo zakonci v zakonskih skupinah društva Družina in Življenje, ki ga vodita dr. Vilma in Dani Siter.

Vitanjsko zakonsko skupino vodita Sabina in Stanč Majcen iz Nove Cerkve. Običajno se srečujemo vsak tretji četrtek v mesecu v župnišču ali na domu katerega od zakoncev.

Namen srečevanja zakonske skupine je gradnja odnosa. Odnos zakonskega para ali dveh, ki živita enako dinamiko, je živa stvar, ki tako, kot vse, kar je živo: raste, živi, životari ali tudi umira.

Zakonska skupina ni terapevtska skupina, čeprav si s podeljenimi izkušnjami pomagamo k bolj zadovoljnemu življenju. Zakonci, ki se zbiramo v zakonski skupini nismo nič boljši, nič slabši, nič več ali nič manj vredni kot vsi ostali. Smo le zakonci, ki smo se del časa namenili dati najinemu odnosu, saj iz njega izvirajo vsi drugi odnosi v družini.

Ker je ljubezen in hrepenenje po ljubezni, po lepem, po izpolnjenem v nas položil Stvarnik, program dela zakonske skupine temelji na njegovi besedi – besedi Svetega pisma. To besedo nam pomaga »udomačiti« oziroma narediti »uporabno« za vsak dan naš duhovni spremljevalec – duhovnik p.Lojze Cvikl, ki je tudi prisoten na naših srečanjih.

Upamo in želimo si, da bi vedno več zakoncev izkusilo prednosti vključevanja in dela v zakonski skupini, zato vas vabimo, da se nam oglasite (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali na tel. 041 63 63 08 Nives) in ko bo dovolj parov za novo skupino (6-8), bo le-ta lahko zaživela. Vabimo vas tudi k ogledu spletne strani: www.diz.si

zakonska skupina

Župnijski urad

Župnijski urad Vitanje (Podrobni podatki)

Doliška cesta 12, 3205 VITANJE

tel.: 040 586 838

Alojz Vicman

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Svete Maše

Ponedeljek, sreda, sobota : 8:00

Torek, četrtek, petek: 19:00 (17:00)

Nedelje: Ob 8:30 in 10:30

2013, Izdelava: Izidor Šojč - izisojc(at)gmail.com
Joomla 3.0 templates. All rights reserved.